Hüseyin Tabak

Directing

2018

Gipsy Queen

- Director

Hüseyin Tabak u lind më 15 korrik, 1981 në Lemgo, Gjermani. Pasi punoi në disa sete filmike si praktikant dhe asistent regjie, studioi regji dhe skenar në Filmakademie në Vjenë. Filmi i tij i parë i shkurtër “Cheeese” arriti në mbi 70 festivale ndërkombëtare filmike dhe fitoi 16 çmime. Filmat e tij “A Horse On The Balcony” (2012) dhe “Your Beauty Is Worth Nothing” (2012) ishin suksese të mëdha kritike. Mes tjerash, “Beauty” fitoi çmime në Austrian Film Award në katër kategori. Dokumentari i tij “The Legend of the Ugly King” për regjisorin kurd-turk, Yilmaz Güney ishte hit i madh i festivalit. Filmi i tij më i ri, drama “Gypsy Queen” ka protagonistë Alina Serban dhe Tobias Moretti.